3 sfaturi despre cum să vă dezinfectați periuța de dinți în mod natural

Știați că periajul dentar nu poate să ofere protecție anticarie și nici antibacteriană dacă periuța de dinți (fie ea electrică sau manuală) nu este zilnic dezinfectată? Iată câteva sfaturi simple despre acest subiect.

O modalitate de a opri răspândirea gripei și a virusurilor (cum ar fi focarul Coronavirus din 2020) este să vă asigurați că periuța dumneavoastră de dinți este curată și dezinfectată.

Gurile noastre sunt una dintre părțile cele mai germinte ale corpului nostru și o mulțime de germeni se vor lipi pentru o perioadă îndelungată de periuța de dinți.

Iată câteva sfaturi grozave pentru a vă dezinfecta periuța de dinți cu ingrediente naturale care sunt sigure pentru a intra în gură. Aceste sfaturi funcționează excelent atât pentru periuțele de dinți manuale, cât și pentru capetele de periuță de dinți electrice.

1. Spălați-vă periuța de dinți.

Ar trebui să vă spălați periuța de dinți înainte și după fiecare utilizare.

Pentru a face acest lucru, pur și simplu țineți periuța de dinți sub apă fierbinte. Nu numai că apa caldă va înmuia peria, dar va ajuta și la eliberarea particulelor alimentare și a excesului de pastă de dinți.

În continuare, trebuie să frecați cu vârful degetului mare deasupra perilor, lăsând în același timp apa rece să spele resturile și pasta de dinți rămasă. Apa rece va face ca perii din periuțta de dinți să-și recapete fermitatea și poate limita reproducerea germenilor.

2. Dezinfectați cu apă de gură.

Dezinfectați periuța de dinți, lăsând-o să se înmoaie într-o apă de gură antibacteriană / antiseptică. Mențineți capătul de periat al periei de dinți timp de 30 de secunde în apă de gură.

Apa de gură care conține alcool va ucide majoritatea bacteriilor.

De asemenea, puteți amesteca 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu în 1 cană de apă și înmuiați periuța de dinți în soluție(dacă nu aveți apă de gură).

3. Depozitați peria de dinți în peroxid.

De asemenea, vă puteți păstra periuța de dinți într-o soluție alimentară de 3% peroxid de hidrogen (H202 – apă oxigenată). Cu toate acestea, asigurați-vă că schimbați această soluție zilnic.

Folosiți o cantitate suficientă pentru a acoperi perii periuței de dinți și a o dezinfecta eficient.

Dacă doriți să vă faceți propriul 3% peroxid de hidrogen, pur și simplu amestecați 1 linguriță de peroxid într-o cană de apă.

În plus, înmuierea periei de dinți în oțet peste noapte, o dată pe săptămână, poate ajuta și la uciderea germenilor.