Mai – Luna Ortodonției Preventive la Preșcolari

Ortodonție la prescolari? Da! De ce sa aștepți bracketuri la 12 ani?


Trendul de succes al ortodonției fixe cu bracket-uri oferă soluții în alinierea estetică a dinților după varsta de 12 ani (după erupția dinților permanenți cu excepția molarului de minte). Adolescenții, tinerii și mai puțin tinerii adulți beneficiază acum de beneficiile tratamentului ortodontic cu bracket-uri.

Mai mult decât atât, mirajul rezultatelor estetice postterapeutice îi face pe mulți să creadă că ortodonția cu bracket-uri (fie ele metalice sau din diamant) este un panaceu terapeutic și să întârzie consultația și tratamentul anomaliilor dento-maxilare ale copiilor preșcolari și școlari până la 12 ani!

Și, totuși,copilul dumneavoastră respiră pe nas sau pe gura? Sforăie noaptea? Are tulburări de somn sau cearcăne în jurul ochilor? Ia greu în greutate? Are vreun obicei de supt non-nutrițional (de ex. degetul)? Scrâșnește din dinți?

Dacă măcar la una din aceste întrebări răspundeți cu… da!, iar copilul dv este preșcolar sau la școala primară, atunci e cazul să solicitați o consultatie ortodontică preventivă și tratamente mult mai puțin costisitoare și fără bracket-uri la unul din specialiștii echipei HappyDent!

Și asta pentru că, modificările funcționale magistrale ce se pot obține la vârstă mică, nu mai pot fi obținute sub nici o formă după vârsta de 12 ani!