În ce condiții se acordă garanția tratamentelor stomatologice efectuate în analgosedare?

Știți în ce condiții se acordă garanția tratamentelor stomatologice efectuate în analgosedare? 

Analgosedarea crează condiții de confort operator atât pentru echipa stomatologică dar mai ales pentru pacient. Intervenția reabilitează estetică și funcțiile de masticație sau vorbire în mod spectaculos – in one day surgery – și de aceea sunt de cele mai multe ori spectaculoase!

Mulți pacienți (sau familiile lor) își imaginează că nu mai au nimic de făcut după intervenție. Totuși, prognosticul și menținerea pe timp îndelungat a rezultatelor obținute prin tratamentele din blocoperator depind de următoarele condiții.

CONDIȚII DE ACORDARE A GARANȚIEI PENTRU TRATAMENTELE  PACIENȚILOR COPII ȘI ADOLESCENȚI ÎN CONDIȚII DE ANALGOSEDARE.

Copiii și adolescenții – a căror dinți tineri se maturizează și posteruptiv (adică dinții tineri își încheie maturizarea și după ce erup în cavitatea bucală) au o vulnerabilitate aparte la carii dentare (sun tmai ușor afectați). Din fericire, smalțul dentar tânăr are o capacitate de 10 ori mai mare decât smalțul dentar al adulților de a absorbi minerale (Ca, PO4, Fluor) din mediul oral și de a se repara.

Datorită influenței igienei orale  și a alimentației asupra procesului de cariogeneză (în absența mineralelor și nutrienților carioprotectori)  și/sau remineralizare dentară (în prezența benefică a mineralelor și a nutrienților protectori) acești factori trebuie luați în considerare în condițiile acordării garanției și a evitării apariției altor carii noi.

Toate tratamentele necesită controale periodice și mentenanță adecvată.

Pentru a fi eligibil pentru corectările gratuite în perioada de garanție, aceste condiții trebuie îndeplinite prin respectarea  tuturor recomandărilor de mai jos:

01. Igienă dentară de acasă: Respectarea cu strictețe a igienei orale de seară prin tehnicile și pastă de concentrație corectă în Fluor prezentate de noi. Ața dentară face parte din tehnică de periaj.

02. Controale periodice  și mentenanță adecvată gratuită timp de un an: Verificări periodice și educare continuă asupra tehnicilor și metodelor de igienizare în urmă tratamentelor sub analgosedare sub formă a patru vizite gratuite/o dată la 3 luni după tratamentul sub analgosedare sau anestezie generală)

03. Alimentație săracă în  zahăr dar bogată în nutrienți ca: Proteine de calitate superioară din carne (vită, porc, pui, pește), în Calciu (din ou, brânză, smântână iaurt), în Fluor (carne porc, grepfruit, struguri sau sardine), în substanțe anticarie din fructe de pădure, stimularea sectreției salivare prin masticația fructelor întregi (un măr felii sau întreg) sau a unei crudități/unui morcov pe zi.

04. Întreruperea oricărei forme de alimentație prin supt (alăptare, biberon, etc) de preferat înainte de intervenție (alimentația este oricum interzisă în noaptea dinaintea analgosedării.

    Totuși:

A. În cazul respectării tuturor recomandărilor de mai sus și a apariției unor defecte sau fisuri ale reconstituirilor efectuate de noi, HappydentClinic își ia răspunderea de a le repara(pe perioada primului an de după dată intervenției în cadrul celor 4 controale periodice).

B. În cazul defectelor apărute după căzături, traumatisme de joacă sau sportive HappydentClinic nu își asumă răspunderea pentru reparații în cadrul garanției.

C. În cazul eșecului de a respecta aceste reguli și dacă degradări dentare serioase – de igienă sau alimentație – sunt constatate, garanția nu mai poate fi oferită și eligibilitatea pentru viitoare tratamente gratuite sub perioada garanției, nu se mai poate acorda.

Cu respect pentru sănătatea dentară a copiilor noștri!

Echipa HappydentClinic