Luna Remineralizării Dentare

Luna ianuarie este pentru HappyDent, luna remineralizării dentare. Vom învăța ce este demineralizarea și cum putem preveni demineralizarea și a remineraliza dinții.

Remineralizarea dinților este procesul de reparație si vindecare  a leziunilor dentare demineralizate care nu sunt cavitate, în care ionii de calciu, fosfat și, uneori, fluorură sunt depuse în golurile cristaline  ale smalțului demineralizat.

Demineralizarea este procesul de pierdere a mineralelor (în principal a calciului) din oricare dintre țesuturile dure: smalț, dentină și cement. Începe de la suprafață și poate progresa fie înspre cavitație (cariile dinților), fie înspre eroziune (uzura dinților). Demineralizarea   dentară este cauzată de acizii produși de bacteriile din biofilmul plăcii dentare, în timp ce eroziunea dinților este cauzată de acizi din surse non-bacteriene. Acestea pot fi extrinseci ca sursă, cum ar fi băuturile carbogazoase sau acizii intrinseci, de obicei din acidul stomacal  din boala de reflux.

Ambele tipuri de demineralizare vor progresa dacă atacurile acide continuă sau dacă nu sunt oprite sau inversate prin remineralizare.

Procesul de reparație/vindecare poate fi influențat, accelerat și avantajat de factori alimentari și/sau medicali!

Remineralizarea este 100% eficientă dacă demineralizarea este diagnosticată la timp adică până este doar o pată mai albă sau/și mai aspră pe suprafața dintelui!