Guma de mestecat cu Xilitol – accesoriu în igiena dentară a părinților!

Guma de mestecat cu Xilitol – accesoriu în igiena dentară a părinților!

Sfaturi pentru părinți-bune pentru copii!

Știați că igiena și sănătatea dentară a părinților contribuie la prevenția cariei dentare a copiilor lor? 

Știați că guma de mestecat cu xilitol contribuie la igiena dentară a părinților în egală măsură ca și pasta și peria de dinți (fie ea manuală sau ultrasonică)?

Astfel, în Finlanda copiii a căror mămici au mestecat timp de două minute de două ori pe zi gumă de mestecat cu Xilitol – înainte și pe perioada erupției dentitiei temporare a copiilor lor – au confirmat o scădere importantă a incidenței demineralizarilor și cariei în comparație cu copiii ai căror mămici nu au consumat.

Așa cum știți multe bacterii se pot transmite de la mama la copil prin mecanismul transmisiei verticale. De aceea, prevenția transmiterii bacteriilor cariogene (Streptococus Mutans) de la mama la copil pe perioada erupției dinților de lapte dar și pe perioada maturizării posteruptive a smalțului dentar tânăr are ca rezultat prevenția cariei dentare la copil.

Guma de mestecat cu xilitol – e ieftină și o găsiți ușor online în farmacii sau în supermarketuri – împiedică aderarea bacteriilor de smalțul dentar, stimulează mecanismele naturale de apărare anticarie ale salivei!

Așadar îndrăzniți: gumă de mestecat de 0,7g sau 1g consumată de două ori pe zi acum îți protejează copilul de carii mai târziu!

Vedeți și studiile:

!1.Influence of maternal xylitol consumption on acquisition of mutans streptococci by infants. J Dent Res 2000;79:882-7. Soderling E, Isokangas P, Pienihakkinen K, Tenovuo J.
2. The occurrence of dental decay in children after maternal consumption of xylitol chewing gum, a follow-up from 0 to 5 years of age. Isokangas P, Soderling E, Pienihakkinen K, Alanen P. J Dent Res 2000;79:1885-9.